Ingrediënten
Bio zalmfilet
Citroenzeste
Roze peperbolletjes
Zwarte peper
Zeezout
Olijfolie

Bereiding
Leg de rookplank minstens 1u onder water. Zet een gewicht op de plank zodat deze goed ondergedompeld blijft.
Bereid je barbecue voor op directe warmte. Zorg dat je een temperatuur van 180°C kan behouden gedurende ongeveer 30 minuten.
Droog het plankje goed af met een schone keukenhanddoek.
Leg de stukken zalm op de plank en wrijf de vis in met olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout en geraspte citroenzeste.
Plaats de plank op de BBQ.
De barbecue-tijd is ongeveer 20 à 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm en de temperatuur van je barbecue.
Wanneer de eiwitten in de zalm beginnen te stollen is hij klaar.
Heb je de zalm graag mi-cuit, haal hem er dan wat vroeger af.

Download de receptfiche zalm op cederhouten plank voor op de barbecue.