RECTICEL

RECTICEL insulation is onze partner voor betrouwbare en hoogwaardige isolatie-oplossingen voor zowel residentiële als niet-residentiële gebouwen.

Assortiment van RECTICEL

Bij DHZ SAFTI hebben we de standaard PIR-platen EUROWALL en ook de akoestische isolatiepanelen SIMFOFIT.

Recitcel muur isolatie

Waarom juist kiezen voor PIR-platen?

De lichte RECTICEL isolatieplaten hebben het tanden groef-systeem voor gemakkelijke plaatsing.

Door hun uitstekende isolatiewaardes en diverse diktes zijn ze voor zeer uiteenlopende toepassingen te gebruiken, zoals zolders, muren, plafonds en vloeren. De platen zijn voorzien van een waterafstotende en duurzame bekleding. De druksterkte is daardoor veel groter dan bij andere isolatievormen. De Rd-waarden van PIR-platen liggen veel hoger dan bijvoorbeeld de standaard minerale wol. Dit wil zeggen dat je met het gebruik van PIR-platen vooral wat plaats kan besparen.

Even een voorbeeld: Om aan een isolatiewaarde te komen van 2.70 m²K/W heb je een plaat nodig van 6cm dik, om bij de minerale wol ongeveer dezelfde waardes te krijgen 2.85m²K/W heb je een dikte van 10cm nodig.

Bij ons vind je de platen terug op 30mm – 60mm -82mm en 100mm.

Recticel

Voor een volledige luchtdichte isolatielaag moet je naden afplakken met de rectitape, voor eventuele grotere gaten kan je PU-schuim gebruiken.

Recticel rectitape

Geluidsisolatie

De SIMFOFIT-isolatiepanelen zorgen voor een vermindering van luchtgeluid en is de ideale oplossing om het akoestisch comfort te optimaliseren.

De matten dienen voor het isoleren van binnenmuren. Ze zijn heel eenvoudig te gebruiken dankzij hun licht gewicht en flexibele vorm.

Voor het plaatsen gebruik je best de speciaal ontwikkelde watergedragen lijm. Daarna kan je de muur eenvoudig afwerken met gipskartonplaten.

Recticel simofit

TIP! Neem gerust een kijkje op de Recticel-website waar je een handige tool vindt om te berekenen hoeveel platen je nodig hebt om jouw isolatieproject af te werken.

Heb je verdere vragen voor het isoleren van je woning? Kom gerust langs bij DHZ SAFTI en vraag het na bij onze collega’s!