URSA

URSA is een topmerk voor minerale wol en XPS-platen. Voor de ideale thermische isolatie kies je voor de veelzijdige isolatiematerialen die vervaardigd zijn uit zorgvuldig gekozen grondstoffen.

Assortiment van URSA

Een goed geïsoleerd huis maakt een groot verschil op je energiefactuur en vaak kan je voor je isolatiewerken een renovatiepremie aanvragen. Bij DHZ SAFTI hebben we zowel de minerale wol in ons assortiment alsook de XPS-platen, uiteraard ook met nodige accessoires zoals dampscherm, snijmes voor glaswol, etc.

Waarom kiezen voor glaswol?

Van alle soorten isolatie is de thermische isolatiewaarde van glaswol het hoogst. Het verhindert temperatuurverschillen zodat het in de winter de warmte vasthoudt en de koude buiten houdt en uiteraard in de zomer vice versa.

Minerale wol heeft de hoogste brandklasse: het is van nature onbrandbaar en zorgt niet voor vlamverspreiding of rookvorming.

Ook akoestisch is minerale wol een plus: het dempt omgevingsgeluiden en verhoogt het geluidscomfort van een ruimte.

Ecologisch: de wol is gemaakt van gerecycleerde en onuitputtelijke materialen, het heeft een lange levensduur en is dus ook een duurzame keuze.

URSA TERRA HOMETEC 35

De URSA TERRA HOMETEC 35 is een onbeklede minerale wolplaat op rol.

We hebben dit op verschillende diktes: 60mm – 120mm-160mm-180mm.

Opgelet! Bij het plaatsen van de wol moet je zeker een dampscherm aanbrengen voor de lucht – en dampdichtheid.

Ursa Terra

URSAROLL ISOLATIE

Ursa rolisolatie

De URSAROLL ISOLATIE is een woldeken die aan één zijde bekleed is met een damp -en luchtscherm in versterkte aluminium afwerking met spijkerflenzen. Dit maakt het ideaal voor het isoleren van hellende daken en wanden.

Dit is beschikbaar op 60mm – 120mm -150mm -180mm-220mm.

Wat zijn XPS-platen en waarom kiezen voor XPS-platen?

  • XPS (geëxtrudeerd polystyreen) is een kunststofschuim dat bestaat uit een gesloten celstructuur.
  • De platen nemen geen vocht op en hebben ze een enorm hoge druksterkte.
  • Perfect als isolatie voor vloeren.
  • De platen zijn licht en flexibel waardoor het gemakkelijk te versnijden is en vlot te plaatsen valt.
Ursa Terra

De XPS platen hebben we zowel in de gewafelde uitvoering (voor muren) als de gladde uitvoering (muur, vloer, kelder, spouw).

ursa gewafelde xps plaat
ursa vlakke xps plaat
ursacoustic

Als akoestische isolatie een prioriteit is, kies je beter voor URSACOUSTIC om je muren te isoleren (beschikbaar op 50mm en 75mm).

Heb je verdere vragen voor het isoleren van je woning? Kom gerust langs bij DHZ SAFTI en vraag het na bij onze collega’s!