Op zoek naar verfrissing in huis tijdens hete zomerdagen?

Als de warme zomerdagen weer in het land zijn is het niet altijd aangenaam in huis.

Gelukkig bestaan er oplossingen bij Safti!

Ventilator: goedkoop en milieuvriendelijker

Een ventilator is de goedkoopste oplossing om snel voor wat verfrissing te zorgen in huis. Deze toestellen verlagen de temperatuur in huis niet, maar zorgen wel voor een verkoelend effect door luchtstromen. Een ventilator verbruikt bovendien minder energie dan een airco.

Ventilatoren vind je in heel wat formaten en vormen.

Ze worden als volgt onderverdeeld:

  • tafelventilatoren
  • staande ventilatoren
  • vloerventilatoren
  • torenventilatoren

Torenventilator

Voor een kantooromgeving waar verschillende mensen samen werken in dezelfde ruimte raden we een torenventilator aan. Dit type ventilator heeft een smalle langwerpige vorm die lucht blaast in een verticale stroom. Ze kan ronddraaien zodat meerdere mensen er kunnen van genieten of je kan ze vast zetten zodat ze gericht lucht blaast. Bij Safti vind je een ruime keuze van basis tot designmodellen.

ventilators

Vloerventilator

Vloerventilator

Een vloerventilator is compacter dan een torenventilator maar een pak krachtiger. Dit type ventilator is ideaal om een grote ruimte te verkoelen. Je plaatst ze rechtstreeks op de vloer. Ze zijn niet voorzien van een statief en zijn vaak een pak groter dan een tafelventilator.

Een staande ventilator of een statiefventilator wordt zoals de naam het al zegt op een statief geplaatst. Sommige types zijn in de hoogte verstelbaar.

Een tafelventilator neemt een pak minder plaats in en kan je heel gericht plaatsen op een tafel of bureau. Deze bestaan in kleine modellen van 30 of 40 cm en zijn minder krachtig. Ze zijn vooral geschikt voor het verkoelen van één persoon.

Een USB-ventilator is een heel budgetvriendelijke optie voor lokale verfrissing van 1 persoon. De ventilator sluit je via USB-aansluiting aan op je pc of laptop. Ze is kleiner dan een tafelventilator en ook minder krachtig.

Mobiele airco

Wat is het verschil tussen een aircooler en een airco?

Bij een airco wordt de warme lucht afgevoerd via een afvoerbuis. Het toestel koelt de lucht door middel van een koelmiddel en blaast de koele lucht de kamer in. Je kan zelf de gewenste temperatuur van de ruimte instellen in tegenstelling tot een aircooler die niet met een koelmiddel werkt, maar met koud water.

Een aircooler zal je ruimte niet snel afkoelen en je kan ook geen gewenste temperatuur instellen.

Als de keuze gemaakt is om voor een airco te kiezen ipv aircooler of ventilator, dan kies je een airco die past bij jouw ruimte.

Om te weten welk type airco je nodig hebt, dien je de afmetingen van je ruimte na te gaan. Het debiet van airco’s wordt uitgedrukt in BTU (British Thermal Unit). Bij Safti vind je airco’s in 9000 (4 op 5 meter) en 13000 BTU (4 op 8 meter).

Mobiele airconditioning zijn verplaatsbaar, gemakkelijk te installeren, ze verkoelen en ontvochtigen.

Kom zeker eens langs bij Safti voor de aankoop van je airco of ventilator, je kan deze terugvinden aan onze sanitair-afdeling