Onze gids om je badkamer te renoveren

Je badkamer zelf renoveren, het lijkt misschien moeilijker dan je denkt. Een aantal zaken kan je met een goede voorbereiding zelf doen en zo heel wat geld uitsparen. Met dat extra budget kan je dan wel die regendouche van je dromen installeren of kiezen voor een speciale wastafelkraan als blikvanger.
Ga zelf aan de slag met onze handige tips.

Is je badkamer aan renovatie toe? Ga zelf aan de slag met onze handige tips.

Meet je ruimte nauwkeurig op en bekijk waar je afvoerbuizen en leidingen zitten.  Teken alles uit op een plattegrond.

Wil je enkel je sanitaire meubels en toestellen vernieuwen dan is de goedkoopste optie om de indeling van je oude badkamer te behouden.

Leidingen verleggen laat je beter over aan een vakman.

badkamermeubel

Douche

Badkamers worden steeds kleiner, maar de douches worden groter. Inloopdouches zijn de aanhoudende trend.

Een inloopdouche is een open douche, zonder deur. Het is vooral belangrijk rekening te houden met de bestaande badkamervloer is en of er voldoende ruimte is om diep genoeg te kunnen werken. Voor een goede afwatering en plaatsing van de sifon heb je immers minstens 10 cm ruimte nodig onder je vloer of douchebak!  Zorg voor een verval van 1 cm richting de douchegoot. Let er ook zeker op dat er voor het plaatsen van nieuwe tegels of faiences een waterdichtingsdoek wordt geplaatst.

Als je kiest voor een inloopdouche heb je de keuze om deze al dan niet van een douchebak te voorzien.

Een inloopdouche geeft je ook een opener gevoel en je badkamer een moderne look. Naar afmetingen toe kan je alle kanten uit.  Je kan zelf bepalen waar je een glazen paneel zet of een muurtje. Let hierbij wel op de stand van je douchekraan zodat je een ondergelopen badkamer kan voorkomen, de douchekraan wordt best geplaatst boven de afvoergoot.

Denk bij inloopdouches zeker ook aan goede verluchting! De damp verspreidt zich in dit soort douches een pak sneller zodat de ganse ruimte vochtig aanvoelt. Bij een slechte verluchting kunnen sneller schimmels ontstaan.

Naast verluchting is verlichting van belang. Gebruik specifieke verlichting voor vochtige ruimtes, zeker boven de douche zelf. Dit soort verlichting bestaat eveneens in dimbare en kleurversies. Zo breng je op een makkelijke manier sfeer in je badkamer.

Inloopdouche met douchebak

Het grootste voordeel van een douchebak voor een inloopdouche is dat het de gemakkelijkste manier is om de vloer van je doucheruimte ineens waterdicht te maken. In een douchebak is er voldoende verval gecreëerd zodat het water makkelijk wegloopt.

Bij Safti vind je douchebakken in heel wat kleuren en maten; van 80 cm tot 1m60. Hou in je plannen rekening met de afmetingen van het glaspaneel die je naast de douchebak of op de zijkant van de douchebak zal plaatsen dat deze zeker overeenkomt met de afmetingen van je douchebak zelf.

Een nadeel van een douchebak is dat deze vaak niet volledig ingebouwd kan worden op tegelniveau en je dus rekening moet houden met een kleine opstap.

Kom jouw douchebak kiezen uit onze uitgebreide catalogus en vraag raad aan onze sanitaire specialisten.

Douchecabine

Ondanks de trend van de inloopdouches blijven douchecabines voor veel mensen de ideale oplossing. Het grote voordeel is dat je ze overal in de badkamer kan plaatsen. Een complete douchecabine is rond om rond afgeschermd en houdt de rest van je badkamer mooi droog.

Je kan kiezen uit gesloten douchecabines of complete cabines.

Een gesloten douchecabine bestaat uit 1 of meerdere wanden en een deur. Je monteert ze op de muur via muurprofielen.  Als je kiest voor deze optie heb je ook een doucheset en een douchebak nodig tenzij je de cabine rechtstreeks op je tegelvoer wil monteren.

Bij een complete douchecabine zit alles vervat in het pakket: de bak, de doucheset, de wanden en deur. Vaak komen deze ook met extra opties zoals radio, verlichting, regendouche, jets, enz.

Toilet

Op zoek naar een nieuw toilet? Inbouw, hangend of staande toiletten, je vindt ze bij Safti.

Heb je enkel een nieuw wc-deksels of wc bril nodig?  Dat kan ook.

Onze tip: is je wc-bril of deksel aan vervanging toe: meet dan voor je naar de winkel komt de vijsafstand van je wc-deksel. Het handigste is natuurlijk om je oude deksel mee te brengen.

 

 

 

 

toiletbril

Spiegels

Bij Safti kan je terecht voor zowel kant en klare spiegels als een bestelling op maat.  De kant en klare vind je in de sanitair afdeling . De spiegels op maat worden in de glas-afdeling gesneden. Breng je afmetingen mee en onze specialisten helpen je verder. Kleinere spiegels kunnen we zelfs onmiddellijk ter plaatse op maat snijden en afvlakken.

Accessoires voor de badkamer

badkamer accessoires
badkamer accessoires

In onze winkel vind je een ruim aanbod badkameraccessoires zoals wc-rol houders, doucherekjes, handdoekhaken, douchewissers, badplankjes, douchegordijnen, etc…

Laat je zeker adviseren door onze sanitair specialisten als je aan de renovatie van je badkamer wil beginnen en kom langs in onze winkel.