Drie must haves voor bij het verven

Ga je aan de slag om bij jou thuis te verven? Heb je echter nog niks in huis om hiermee te beginnen? Dan zijn dit de drie must haves die je zeker kan gebruiken.

Een degelijke borstel

Ga je een muur verven of een meubel? Dan heb je zeker een borstel nodig. Welke borstel zal uiteraard afhangen van hetgeen je gaat schilderen.

Bij het verven van muren is een puntborstel erg handig. Je begint namelijk met het verven van de omkadering, hoeken en groeven en met een puntborstel kan je hier makkelijk geraken.

Platte borstels zijn handig wanneer je meubels of plinten wil verven met een groot plat oppervlak, of wanneer je meer gedetailleerd aan de slag wil op je muren.

Wanneer je gaat lakken, wat meestal gebeurt met verf op oliebasis, gebruik je best een borstel met varkenshaar. Deze zijn zwart van kleur. Kies altijd voor een borstel van hoge kwaliteit. Zo ben je zeker dat hij geen haren verliest tijdens het verven en zal hij ook minder strepen achterlaten.

Bij muurverf kan je borstels met synthetisch haar gebruiken. Borstels met varkenshaar zorgen voor te veel strepen omdat ze de verf op waterbasis opzuigen.

Was de borstel goed uit na het verven en laat hem hangend drogen. Bij een goede verzorging gaat een verfborstel makkelijk jaren mee

Een (verstelbare) verfrol

Een verfrol kies je op basis van de verf die je gebruikt en de ondergrond die je gaat verven. Verfrollen van schuim gebruik je enkel bij lak op waterbasis. Kies voor een fijn schuim voor een zo glad mogelijk resultaat.

Daarnaast zijn er ook verfrollen met haren, in zowel een lange als korte versie. Kies voor lange haren bij het verven van ruwe ondergronden. Zo geraak je makkelijk tussen alle groeven en heb je een betere dekking. Een verfrol met korte haren kan perfect gebruikt worden voor muren.

Ben je van plan hoge muren of plafonds te schilderen? Zorg dan zeker dat je een verlengsteel in huis hebt. Deze kan op de verfrol worden geklikt en zo kan je zonder het gebruik van een ladder toch boven je hoofd werken.

Genoeg verfbakjes

Verfbakjes bestaan in alle maten en vormen. Het geeft je de vrijheid om een deel van de verf hierin te gieten zodat je niet moet sleuren met een volledige verfemmer. Daarnaast heb je makkelijk onder controle hoeveel verf je op je borstel of roller neemt. Hang bijvoorbeeld een rooster in de verfbak om je verfrol overheen te halen om extra verf eraf te laten glijden.

Kies uiteraard een bakje dat even breed is als je verfrol. Werk je met meerdere kleuren? Er zijn verschillende tips om niet steeds je verfbakje te moeten afwassen. Denk bijvoorbeeld aan inlegbakjes voor elke kleur of gebruik aluminiumfolie om je verfbak mee te bekleden voordat je er verf in giet. Zo hoef je ook minder af te wassen achteraf en kan je de verfbak meermaals gebruiken.

Dit zijn de drie belangrijkste tools die je in huis zou moeten halen om te beginnen met verven. Je zal nog enkele kleine zaken nodig hebben zoals een roerstaaf en afplaktape. Heb je nog vragen voor je begint met verven? Aarzel niet om ons te contacteren of spreek een van onze medewerkers aan in de winkel.