Drie must haves voor bij het verven

Gaat u aan de slag om bij u thuis te verven? Heeft u echter nog niks in huis om hiermee te beginnen? Dan zijn dit de drie must haves die u zeker kan gebruiken.

Een degelijke borstel

Gaat u een muur verven of een meubel? Dan heeft u zeker een borstel nodig. Welke borstel zal uiteraard afhangen van hetgeen u gaat schilderen.

Bij het verven van muren is een puntborstel erg handig. U begint namelijk met het verven van de omkadering, hoeken en groeven en met een puntborstel kan u hier makkelijk geraken.

Platte borstels zijn handig wanneer u meubels of plinten wil verven met een groot plat oppervlak, of wanneer u meer gedetailleerd aan de slag wil op uw muren.

Wanneer u gaat lakken, wat meestal gebeurt met verf op oliebasis, gebruikt u best een borstel met varkenshaar. Deze zijn zwart van kleur. Kies altijd voor een borstel van hoge kwaliteit. Zo bent u zeker dat hij geen haren verliest tijdens het verven en zal hij ook minder strepen achterlaten.

Bij muurverf kan u borstels met synthetisch haar gebruiken. Borstels met varkenshaar zorgen voor te veel strepen omdat ze de verf op waterbasis opzuigen.

Was uw borstel goed uit na het verven en laat hem hangend drogen. Bij een goede verzorging gaat een verfborstel makkelijk jaren mee

Een (verstelbare) verfrol

Een verfrol kiest u op basis van de verf die u gebruikt en de ondergrond die u gaat verven. Verfrollen van schuim gebruikt u enkel bij lak op waterbasis. Kies voor een fijn schuim voor een zo glad mogelijk resultaat.

Daarnaast zijn er ook verfrollen met haren, in zowel een lange als korte versie. Kies voor lange haren bij het verven van ruwe ondergronden. Zo geraakt u makkelijk tussen alle groeven en heeft u een betere dekking. Een verfrol met korte haren kan perfect gebruikt worden voor muren.

Bent u van plan hoge muren of plafonds te schilderen? Zorg dan zeker dat u een verlengsteel in huis heeft. Deze kan op de verfrol worden geklikt en zo kan u zonder het gebruik van een ladder toch boven uw hoofd werken.

Genoeg verfbakjes

Verfbakjes bestaan in alle maten en vormen. Het geeft u de vrijheid om een deel van uw verf hierin te gieten zodat u niet moet sleuren met een volledige verfemmer. Daarnaast heeft u makkelijk onder controle hoeveel verf u op uw borstel of roller neemt. Hang bijvoorbeeld een rooster in uw verfbak om uw verfrol overheen te halen om extra verf eraf te laten glijden.

Kies uiteraard een bakje dat even breed is als uw verfrol. Werkt u met meerdere kleuren? Er zijn verschillende tips om niet steeds uw verfbakje te moeten afwassen. Denk bijvoorbeeld aan inlegbakjes voor elke kleur of gebruik aluminiumfolie om uw verfbak mee te bekleden voordat u er verf in giet. Zo hoeft u ook minder af te wassen achteraf en kan u de verfbak meermaals gebruiken.

Dit zijn de drie belangrijkste tools die u in huis zou moeten halen om te beginnen met verven. U zal nog enkele kleine zaken nodig hebben zoals een roerstaaf en afplaktape. Heeft u nog vragen voor u begint met verven? Aarzel niet om ons te contacteren of spreek een van onze medewerkers aan in de winkel.