Hoe zelf een muggenraam maken?

Last van insecten en muggen in huis? Dan kan je eenvoudig zelf een muggenraam maken om dit tegen te gaan. Sommige mensen denken dat dit enorm moeilijk is, maar met onze tips lukt het iedereen!
muggenraam

Een hor voor in een raam

Je kan op eigen houtje een frame maken voor een muggenraam maar bij Safti vind je alle benodigdheden in een kant-en-klaar bouwpakket. Daarnaast bieden we ook het materiaal los aan, zoals de aluminium profielen, de pees en het gaas.

De eerste stap is het opmeten van het raam. Hiervoor heb je de dagmaat nodig. Dit is de maat tussen de profielen van je raam, wanneer het open staat. Indien je deze maat gebruikt, kan je hor blijven zitten als je je raam sluit.

Op basis van de maten, kies je de juiste profielen. We bieden aluminium profielen van 1m, 1m20, 1m50, 2m50 en 3m. Zelf kan je met een ijzerzaag de profielen op maat zagen.

muggenraam profiel
muggenraam hoekstukken

Eenmaal alles klaarligt, bevestig je de profielen eenvoudig aan elkaar met de hoekstukken.

Deze hebben we in drie kleuren: wit, bruin of antraciet.

Bij het afmeten van het gaas, neem je de maten liever wat ruimer zodat je overschotten achteraf kan wegsnijden. We knippen je gaas van onze grote rollen op maat.

Je spant je gaas eenvoudig tussen het profiel en drukt de pees erin. Vanaf dat alles strak staat, kan je het overtollige gaas afknippen. Wanneer je een grotere hor maakt, kan het handig zijn om ook enkele tussenbalken te bevestigen voor de stevigheid.

muggenraam

Om je hor vast te kunnen zetten in het raam, heb je bevestigingsclips nodig. Die komen aan de binnenkant te zitten en zorgen ervoor dat je hor vastklikt. De profielen zijn heel dun aluminium zodat je het raam gewoon kan sluiten zonder het te beschadigen.

Een hordeur op maat

Met de materialen die we aanbieden, kan je ook hordeuren op maat maken. Hier ga je op dezelfde manier te werk maar plaatsen we meestal een extra aluminium schotplaat onder in de deur, voor de stevigheid.

We bieden allerlei systemen om aan deur te bevestigen. Gebruik je liever geen deur? Dan hebben we ook een ruim assortiment met gordijnen, al dan niet met magneetstrips.

hordeur

Blijf je toch nog met vragen zitten over muggenramen of wil je graag wat extra hulp? Aarzel niet om onze professionals aan te spreken in de winkel of je vragen op mail te zetten!