Tips bij het plaatsen van een omheining

Wil je je tuin mooier maken of juist afschermen voor huisdieren en kinderen? Dan is een omheining een goede optie. Bij Safti bieden we een groot assortiment afsluitingen van Betafence. Ontdek hier onze tips voor het plaatsen van een omheining.

Kies uw omheining afhankelijk van het gebruik ervan

U kan kiezen tussen verschillende afwerkingen van de omheining zelf. Kiest u enkel draad, dan kan u er nog doorheen kijken. Gebruik dan bijvoorbeeld rieten matten om een zichtscherm te creëren of laat er planten in groeien voor een natuurlijke look. Heeft u honden in de tuin lopen? Kies dan voor bv houten panelen.

Zorg voor een stevige bevestiging van uw palen

Om uw omheining te kunnen bevestigen heeft u een stevige verankering nodig u kan hiervoor steunpalen installeren. Gebruik een grondboor om de palen diep te kunnen ingraven of een spade uit ons assortiment van Polet.

Wanneer u een put heeft dat diep genoeg is, kan u uw palen bevestigen in de grond door middel van snelbeton. Dit wordt na een kwartier beenhard zodat u meteen kan verder werken met het bevestigen van de draad.

Zorg dat het paneel rechtstaat

Hoe zorgt u dat uw omheining mooi rechtstaat? Meet eerst uit waar u eerste en laatste paal moeten komen. Deze palen moeten zeker rechtstaan. Hier kan u dan twee koorden aan hangen, van boven en van onder, zodat u een lijn heeft om langs te werken. Begin nooit bij enkel het begin. U moet een begin en eindpunt hebben als referentie. Gebruik dan de loodlijn, gemaakt door uw draad of bijvoorbeeld een laser, om de gaten te graven voor de andere palen.

Staan uw palen toch nog niet helemaal stevig? Dan kan u schuine steunpalen plaatsen om ervoor te zorgen dat uw omheining zeker niet zal ombuigen.

Gebruik de juiste bevestigingsonderdelen

Wanneer u draadpanelen wil plaatsen, heeft u specifieke palen nodig met een inkeping waar de hekken mooi in passen. Daarnaast heeft u klemmen nodig om de panelen vast te zetten.

Kom langs bij Safti en onze werknemers begeleiden u volledig bij het uitkiezen van de juiste producten. Heeft u nog vragen? Dan kan u ons ook altijd contacteren voordat u langskomt in de winkel.