uw tuingereedschap onderhouden

Wanneer u geïnvesteerd heeft in enkele basisstukken voor uw tuin, is het belangrijk deze goed te onderhouden om er zo lang mogelijk genot van te hebben. Kwaliteitsvol tuingereedschap is niet goedkoop, maar wel een investering waar u, mits goed onderhoud heel lang kan van genieten.

Onderhoud van uw grasmachine

Na elke maaibeurt, moet u ervoor zorgen dat u machine proper is. Gras bevat zuren die uw grasmaaier kunnen aantasten en dat wilt u uiteraard voorkomen. De bovenkant van uw machine kan u reinigen met een doek of zachte borstel. De onderkant en de messen doet u best met een harde borstel of schraper. Hou het wel veilig, want de messen van uw grasmaaier zijn erg scherp.

Naast de standaard poetsbeurt, laat u uw grasmaaier ook best minimum 1x per jaar onderhouden door een professional. Er wordt naar het mes gekeken of deze nog scherp genoeg is. De luchtfilter wordt uitgekuist of vervangen. De olie wordt vervangen. De bougie zal worden nagekeken en gepoetst indien nodig vervangen.

Door het gebruik van onze Cleanlife brandstoffen bent u zeker van een correcte zuivere verbranding waardoor u de levensduur van de verbrandingsmotor aanzienlijk verlengt.

Het vergt wat tijd en inspanning, maar op deze manier kan u wel jarenlang genieten van uw grasmaaier zonder er al te veel problemen mee te hebben.

Onderhoud van uw heggenschaar

Bij uw heggenschaar is het belangrijk om de messen goed schoon te maken na gebruik. Net zoals bij uw grasmaaier zullen er plantensappen blijven hangen die schadelijk zijn. Denk hierbij aan hars van bijvoorbeeld buxus, waarvan uw messen bot worden, meer gaan schuren en uiteindelijk scheef zullen gaan staan.

De eerste keer dat u uw heggenschaar gebruikt, kan u uw messen inspuiten met een boomharsreiniger en smeermiddel. Dit zal ervoor zorgen dat de harsen geen laagje leggen op de messen en ook niet vasthechten aan het blad. U kan de boomharsreiniger ook gebruiken bij andere toestellen als kettingzagen of snoeitangen.

Onderhoud van uw grastrimmer

Een grastrimmer heeft vrij weinig onderhoud nodig. Reinig het toestel na elk gebruik zodat er geen gras meer aanhangt. Heeft u een toestel met kabel? Houdt deze dan ook in de gaten of hij niet beschadigd is. Bij toestellen op batterij kan u deze best droog en vorstvrij bewaren in koude periodes, wanneer u het toestel niet gebruikt.

Onderhoud van uw kettingzaag

Bij een kettingzaag is het belangrijk dat u de ketting voldoende controleert. Voor u uw kettingzaag start, controleert u de ketting op beschadigingen en checkt u of er nog genoeg olie in de tank zit. Is uw ketting bot geworden? Dan kan u hem laten slijpen bij Safti of een nieuwe ketting aankopen. Anti-harsspray of smeermiddel kan ervoor zorgen dat uw ketting langer meegaat.

Na elk gebruik moet uw kettingzaag goed gereinigd worden om resten hars weg te halen. Spray ook wat onderhoudsolie op het zaaggedeelte om een goede werking te blijven behouden.

Heeft u nog vragen over het onderhoud van uw tuingereedschap? Aarzel niet om langs te komen in onze winkel. Een van onze medewerkers helpt u graag verder! Krijgt u liever thuis al een oplossing? Dan kan u ons via mail of telefoon contacteren.