5 redenen om te kiezen voor zoutkristallen

Wanneer het aankomt op waterontharders, kiezen mensen vaak voor tabletten uit gewoonte. Toch is er nog een andere mogelijkheid, namelijk zoutkristallen. Ze bieden niet alleen betere prestaties ten opzichte van tabletten, maar zijn ook voordeliger voor de portemonnee. We geven u vijf redenen waarom wij zouden kiezen voor zoutkristallen.

Grotere zuiverheid

De naam zegt het eigenlijk al zelf, maar zoutkristallen bestaan uit zout. In tegenstelling tot tabletten, zal je in zoutkristallen geen additieven vinden. Ook de hoeveelheid zware metalen is een stuk lager. Hierdoor bevatten de kristallen minder onoplosbaarheden, waardoor ze een hoge zuiveringsgraad hebben en het water minder vertroebelen. Uw water zal bijgevolg helderder zijn bij het gebruik van zoutkristallen in plaats van tabletten.

zoutkristallen

Langere levensduur waterontharder

Door de hoge zuiverheid van zoutkristallen en het feit dat ze kleiner zijn dan tabletten, zullen ze minder snel samenklonteren in de zoutbak van uw waterontharder. Hierdoor zal uw waterontharder niet alleen beter werken, maar zal hij ook langer meegaan.

Snellere oplossing

Zoutkristallen zijn de kampioen wat oplosbaarheid betreft. Waar zoutkristallen, door hun grootte en zuivere vorm, hun verzadigingspunt al bereiken na 5 minuten, duurt dit bij tabletten tot wel 20 minuten. Wanneer u dus plots veel water nodig heeft, zullen kristallen sneller hun werk kunnen doen.

Dit betekent niet dat u meer zoutkristallen nodig heeft dan tabletten omdat ze sneller oplossen. Wanneer ze namelijk hun verzadigingspunt hebben bereikt, stopt het zout met oplossen.

Beter voor het milieu en voor u

Het zout in tabletten wordt ontgonnen uit ondergrondse mijnen en daarna chemisch gereinigd om uiteindelijk tot een tablet te worden geperst. Zoutkristallen daarentegen ontstaan door een natuurlijke verdamping van zoutwater waarbij het zout overblijft. Dit proces is veel beter voor het milieu en uiteindelijk ook voor uw gezondheid.

Financieel voordeel

Zoutkristallen zijn op vele vlakken voordelig voor uw portemonnee. Door het eenvoudige en milieuvriendelijke productieproces, zijn ze goedkoper in aankoop dan tabletten. Daarnaast gaan ze ook langer mee dan tabletten. En uiteraard mag u niet vergeten dat uw waterontharder zelf een langere levensduur zal hebben door het gebruik van zoutkristallen.

Bent u overtuigd? Kom langs bij Safti en ontdek onze soft sel crystals van Zoutman. Blijft u toch nog zitten met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!

soft sel crystals Zoutman