Iedereen kent ondertussen wel de klassieker: beer can chicken of bier-blik kip. In dit recept combineren we de Amerikaanse bereidingsmethode met de Franse klassieker coq-au-vin!

Ingrediënten
Kip
Blikje bier van je favoriete merk
Rode wijn
Kruiden: look, sjalotjes, oregano, salie, rozemarijn, tijm en laurier
Kippenkruiden
Gerookt spek
Eventueel wijnbladeren
Rookblokjes

Bereiding
Leg de kip in de rode wijn met de kruiden en laat een nachtje marineren in de koelkast. Steek je BBQ aan en stel hem in op indirecte hitte van ongeveer 180°C. Voeg een rookblokje toe aan de kolen. Neem het blikje bier en drink het volledig leeg. Wrijf de kip rijkelijk in met kippenkruiden, vul ze op met de rest van de kruiden en eventueel de wijnbladeren. Vul je leeg blikje bier op met de rode wijn. Schuif de kip met zijn poep over het blikje. Bedek de bovenkant van de kip met het gerookt spek. Laat de kip ongeveer een uurtje garen tot de kerntemperatuur 70°C heeft bereikt.

Bekijk hier het filmpje van BBQ professional Ralph De Kok.

Download hier je receptfiche voor coq au vin bierblik kip op de barbecue