Ingrediënten
Voor de köfte
Olijfolie (voor bestrijken bakblik)
1 kg lamsgehakt
6 knoflookteentjes (fijn hakken)
1/2 ui (geraspt of heel fijn gesneden)
4 el fijngehakte koriander met jonge takjes
4 el fijngehakte muntblaadjes
1 el komijnzaad
1 el gemalen korianderzaad
1,5 tl grof zeezout
1 tl zoet paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl vers gemalen zwarte peper
Voor de yoghurtsaus
250 g Griekse yoghurt (10% vet)
1 el fijngehakte muntblaadjes
1 teentje knoflook (fijn hakken)
1/4 tl grof zeezout
1/4 tl gemalen zwarte peper
1/4 tl scherpe chilisaus (vb tabasco)
Voor de pikante dip
2 tl olijfolie
1,5 el fijngehakte muntblaadjes
1,5 el fijngehakte korianderblaadjes
50 g harissa (of andere scherpe saus)
Recept
Meng alle ingrediënten voor de köfte samen in een kom en kneed alles goed. Week spiesjes in water gedurende 15 minuten en steek er grote balletjes van het mengsel op. Duw dit nu wat platter zodat het mooie platte cilinders worden (7cm op 4 cm). Laat ze 1 uurtje rusten en bak erna tot ze gaar zijn vanbinnen. Bestrijk regelmatig met wat olijfolie zodat ze gelijkmatig bruin worden. Meng alles van de saus bij de yoghurt en roer goed om met een garde. Voor een pikantere saus kan je wat meer chilisaus of een extra pepertje gebruiken. Doe hetzelfde voor de pikante dip.
Dowload de receptfiche voor lamsköfte met yoghurtdip op de barbecue.