Ingrediënten
2 kg varkensschouder

Voor de rub:
3 el olie
5 el bruine suiker
3 el gerookt paprikapoeder
3 el zout
1 el lookpoeder
1 el zwarte peper
1 el cayennepeper

Voor de Barbecue saus:
1 klontje ongezouten boerenboter
1 ajuin
300 ml ketchup
220 ml appelazijn
60 ml worchestersaus
30 ml dijon mosterd
12 g bruine suiker
sap van 1 citroen
12 g gemalen zwarte peper

Bereiding:
Wrijf de varkensschouder rijkelijk in met de rub. Stel je BBQ in op 135°C indirecte warmte. Laat de varkensschouder ongeveer 5u garen tot een kerntemperatuur van 74°C. Verlaag de temperatuur naar 120°C. Laat de varkensschouder ingepakt in aluminiumfolie nog ongeveer 2 à 3u verder garen tot een kerntemperatuur van 88°C. Trek het vlees uit mekaar en meng het med de BBQ saus. Ideaal tussen een broodje met huisgemaakte koolsla.

Download hier je receptfiche voor low and slow pulled pork