Ingrediënten
700 g scampi’s (26/30)
1 citroen (in partjes om te besprenkelen achteraf)

Voor de kruidenpasta
3 el olijfolie
3 el dijonmosterd
1 el gedroogde dragon
1 tl gedroogde dille
1/2 tl grof zeezout
1/2 tl vers gemalen zwarte peper

Bereiding
Ontdooi de scampi, verwijder het pantser en het darmkanaal maar hou de staart aan de scampi. Meng alle kruiden voor de kruidenpasta tot één geheel. Wrijf de gedroogde kruiden fijn tussen je vingertoppen om de aroma’s vrij te laten komen. Marineer de scampi in de kruidenpasta. Steek ze vervolgens op een spiesje dat je op voorhand laat weken in water (dit voorkomt het verbranden van het spiesje). Bak de spiesjes op een hoog vuur gedurende 2 minuten aan beide zijden. Besprenkel met citroensap en serveer.

Download de receptfiche voor scampispiesjes met dragon en mosterd voor de barbacue